Sposób przygotowania:
Nadziewana Cukinia
Warzywa myjemy.Z papryki usuwamy gniazdo nasienne.Marchew obieramy. Mięso myjemy-osuszamy i lekko rozbijamy.Następnie kroimy go w paseczki a pózniej w drobną kostkę.To samo robimy z papryką.Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach.Czosnek siekamy.Mozzarellę kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wkładamy mięso z czosnkiem ,solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawą do wieprzowiny.Mieszając smażymy wszystko około 10 minut.Do podsmażonego mięsa dorzucamy paprykę i marchewkę,smazymy mieszając kolejne 10 minut.Odstawiamy do wystygnięcia.Gdy mięso z warzywami wystygnie dodajemy pokrojoną mozzarellę i mieszamy całość.(mozna sobie jeszcze ewentualnie doprawić) Umytą cukinię kroimy na pół wzdłóż ,następnie wydrążamy jej środek.W tak przygotowane cukinie napychamy farsz i potem je składamy w jedną cłość.Układamy na wysmarowanej folii aluminiowej,zawiajmy i wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180*C pieczemy 40 minut i gotowe. Podajemy od razu na ciepło z ulubionymi dodatkami :-)
![Nadziewana Cukinia Nadziewana Cukinia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nadziewana-cukinia-77341.jpg)
![Nadziewana Cukinia Nadziewana Cukinia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nadziewana-cukinia-77342.jpg)
Netka
evita0007
Zrób sobie Anetko,ale polecam bardziej tą z polędwiczką.Ta też smaczna jest ale jednak tamta to normalnie niebo w gębie,bo dużo mięsiwa :-)
Netka
Jak znajdę ładną polędwiczkę to zrobię:)
gusia1000