paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Nadziewana pierś

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Filet w marynacie z pieprzu cytrynowego nadziany farszem z pomidora oraz cebulki ze świeżą bazylią

Nadziewana pierś Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Nadziewana pierś

 

Sposób przygotowania:

Nadziewana pierś
Filety opłukać osuszyć ręcznikiem, rozbić tłuczkiem dość cienko . Posmarować z obu stron olejem i oprószyć solą oraz pieprzem cytrynowym zostawić na 20 minut. Pomidory sparzyć wrzątkiem obrać ze skórki. Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, pomidora również doprawić solą i pieprzem wymieszać. Na każdy filet położyć kilka świeżych listków bazylii i nałożyć farsz złożyć filet na pół i spiąć boki wykałaczkami aby farsz nie wypłynął podczas pieczenia. Piec na grillu tak jak kto lubi. Można podawać z sosem czosnkowym.
Nadziewana pierś
Pomidory sparzyć wrzątkiem obrać ze skórki. Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, pomidora również doprawić solą i pieprzem wymieszać.
Nadziewana pierś
Filety opłukać osuszyć ręcznikiem, rozbić tłuczkiem dość cienko . Posmarować z obu stron olejem i oprószyć solą oraz pieprzem cytrynowym zostawić na 20 minut.
Nadziewana pierś
Na każdy filet położyć kilka świeżych listków bazylii i nałożyć farsz
Nadziewana pierś
złożyć filet na pół i spiąć boki wykałaczkami aby farsz nie wypłynął podczas pieczenia.