Sposób przygotowania:
Nadziewana rolada chlebowa
Ciasto: mąki wymieszać, dodać sól oraz drożdże, stopniowo dodawać ciepłą wodę, wyrobić ciasto. Powinno być elastyczne i z łatwością odchodzić od ręki. Ciasto przykryć i odstawić do wyrośnięcia , powinno podwoić objętość. W tym czasie pokroić boczek w plastry, podsmażyć na oleju. Pieczarki pokroić w cienkie plastry i dołożyć do boczku, wymieszać i podsmażać razem 2-3 minuty. Ciasto rozwałkowujemy na prostokątny placek grubości ok 1 cm. Układamy farsz , posypujmy tartym żółtym serem. zawijamy roladę. Nakłuwamy gęsto wykałaczką. posypujemy płatkami soli morskiej. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 35 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu zostawić na 10 minut , kroić w plastry 2-3 cm grubości. Smacznego:)
marietta
marzena23
co prawda jestem kiebska w wyrabianiu ciasta ale juz na sam widok slinka cieknie
agabi22
te ciasto jest bajecznie proste, jak mnie wyszło to i każdemu wyjdzie:)