agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Nadziewana rolada drożdżowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

nie jest to danie w 5 minut ale warto poczekać.

Nadziewana rolada drożdżowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Nadziewana rolada drożdżowa

 

Sposób przygotowania:

Nadziewana rolada drożdżowa
Na wstępie muszę przeprosić za brak zdjęcia końcowego efektu ale tak szybko zniknęła że nie zdążyłam:) Ciasto: mąki wymieszać, dodać sól oraz drożdże, stopniowo dodawać ciepłą wodę, wyrobić ciasto. Powinno być elastyczne i z łatwością odchodzić od ręki. Ciasto przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia , powinno podwoić objętość. W tym czasie pokroić mięso z kurczaka w mniejszą kostkę, podsmażyć na maśle. Pieczarki pokroić w plastry dodać do mięsa. Papryki umyć, obrać z pestek pokroić w cienkie paski dodać do mięsa. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrośnięte ciasto cienko rozwałkować, wyłożyć przygotowany farsz i zawinąć jak roladę. Wierzch posypać solą morską. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 25-30 minut w temp 180 stopni. Po upieczeniu odstawić na kilka minut, kroić w plastry ok 2-3 cm. Smacznego:)
Nadziewana rolada drożdżowa
składniki na farsz pokrojone w plastry lub paski :)