Sposób przygotowania:
Nadziewana żółta papryka
Bagietkę pokroić na kromki. Czosnek obrać. I obranym posmarować całe kromki. Następnie kromki pokroić w kostkę a czosnek w cieniutkie plasterki. Na patelni roztopić 1 łyżkę margaryny i wrzucić bagietkę z czosnkiem. Zezłocić. W między czasie kiełbasy pokroić w słupki a paprykę w kostkę średniej wielkości. Z patelni zdjąć podsmażoną bagietkę i ponownie roztopić łyżkę margaryny. Wrzucić kiełbaski i smażyć na rumiano. Po około 5-6 minutach wrzucić paprykę i smażyć dalej przez 3 minuty. na koniec dodać pokrojone drobno suszone pomidory. Smażyć kolejne 2 minuty. Dodać bułkę oraz ketchup i ocet. Wymieszać. Doprawić do smaku sola,pieprzem oraz papryką i majerankiem. Dodać cukier,dobrze wymieszać i smażyć jeszcze około 1 minuty. Zdjąć z ognia. Żółta paprykę umyć,osuszyć i okroić "czapeczkę " razem z ogonkiem. Delikatnie aby nie uszkodzić ścianek wydrążyć z nasion. Przygotowaną paprykę nadziać zawartością patelni. Formę do zapiekania nasmarować olejem i ułożyć paprykę. Wstawić do nagrzanego do 180 piekarnika na około 15-18 minut. Podawać gorące z pieczywem lub bez:) Smacznego!