Sposób przygotowania:
nadziewane bakłażany
bakłażana częściowo obrać i pozostawić na godzinę w osolonej wodzie,.
odcedzić i wysuszyć na ściereczce i smażyć na oleju.
gdy się zarumienia przełożyć na blachę.
usmażyć cebule czosnek i pomidory dusić dokupi woda nie odparuje, przyprawić.
bakłażan nakroić w 3 miejscach i ułożyć na nim nadzienie.
zalać wszystko szklanka wody i piec ok 35 minut w 200 stopniach.
odcedzić i wysuszyć na ściereczce i smażyć na oleju.
gdy się zarumienia przełożyć na blachę.
usmażyć cebule czosnek i pomidory dusić dokupi woda nie odparuje, przyprawić.
bakłażan nakroić w 3 miejscach i ułożyć na nim nadzienie.
zalać wszystko szklanka wody i piec ok 35 minut w 200 stopniach.