Sposób przygotowania:
Nadziewane bułeczki
Kajzerki przeciąć na pół, wyjąć miąższ,wydrążone wnętrza lekko posmarować masłem roślinnym.
Posiekać obraną cebulę,przesmażyć na maśle roślinnym,dodać starannie umyte,drobno posiekane pieczarki.Przyprawić solą,pieprzem,dodać drobno posiekaną natkę.Wymieszać,podsmażyć.Po zdjęciu z ognia dodać posiekane jajko i rozdrobniony miąższ z bułek.Farsz nałożyć do wydrążonych połówek bułek.Posypać serem i natką pietruszki.Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać, aż ser się rozpuści.Po wyjęciu z piekarnika bułki ozdobić kawałkami papryki i pietruszką.Podawać gorące.
Posiekać obraną cebulę,przesmażyć na maśle roślinnym,dodać starannie umyte,drobno posiekane pieczarki.Przyprawić solą,pieprzem,dodać drobno posiekaną natkę.Wymieszać,podsmażyć.Po zdjęciu z ognia dodać posiekane jajko i rozdrobniony miąższ z bułek.Farsz nałożyć do wydrążonych połówek bułek.Posypać serem i natką pietruszki.Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać, aż ser się rozpuści.Po wyjęciu z piekarnika bułki ozdobić kawałkami papryki i pietruszką.Podawać gorące.