Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Nadziewane bułeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

sycące i smaczne bułeczki.

Nadziewane bułeczki

Składniki:

Nadziewane bułeczki

 

  • 3 kajzerki (bułki)
  • 2 średnie cebule
  • 20dag pieczarek
  • jajko na twardo
  • 10dag żółtego sera (startego)
  • sól,pieprz
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • 3 plasterki papryki konserwowej

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane bułeczki
Kajzerki przeciąć na pół, wyjąć miąższ,wydrążone wnętrza lekko posmarować masłem roślinnym.
Posiekać obraną cebulę,przesmażyć na maśle roślinnym,dodać starannie umyte,drobno posiekane pieczarki.Przyprawić solą,pieprzem,dodać drobno posiekaną natkę.Wymieszać,podsmażyć.Po zdjęciu z ognia dodać posiekane jajko i rozdrobniony miąższ z bułek.Farsz nałożyć do wydrążonych połówek bułek.Posypać serem i natką pietruszki.Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać, aż ser się rozpuści.Po wyjęciu z piekarnika bułki ozdobić kawałkami papryki i pietruszką.Podawać gorące.