Sposób przygotowania:
Nadziewane bułeczki
Yorkshire Pudding wyciągnąć z opakowania i ułożyć na blaszce. (W przypadku kajzerek wydrążyć środek i również ułożyć w formie). Cebulę, pieczarki i bekon pokroić w kosteczkę. Najpierw na rozgrzany olej wrzucić bekon i podsmażyć. Kiedy bekon się zrumieni dodać cebulę i pieczarki, a następnie przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wysmażyć. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180-200 C. Pudding lub bułeczki napełnić wysmażonym, niekoniecznie zimnym farszem, posypać obficie żółtym serem, włożyć do piekarnika i zapiekać. W przypadku Puddingu zapiekać tylko kilka minut (4-5 minut), aż pudding (czy bułeczki) się zrumieni, a ser roztopi.
mania
Paola
Było w przepisie (moim zdaniem) za dużo proszku do pieczenia (1 1/2 łyżki), co się paskudnie odbiło na smaku. Potem już nawet nie próbowałam ...
Jeśli więc masz coś sprawdzonego w swoich przepisach, dołóż :)
jovi
Babciagramolka