Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Nadziewane cebule na grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne danie na grilla, cebula faszerowana mięskiem

Nadziewane cebule na grilla

Składniki:

Nadziewane cebule na grilla

 

  • 10 dag mięsa mielonego

 

  • 2 duze cebule

 

  • 2-3 łyżki oleju

 

  • szczypta soli, pieprzu, majeranku

 

  • 2 łyżki groszku

 

 

  • 2 łyżki startego żółtego sera

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane cebule na grilla
Obieramy cebulę, przekrawamy na pół i wkładamy na kilka minut do wrzątku, a następnie do zimnej wody. Wyjmujemy kilka wewnętrznych wartstw i siekamy.Kroimy paprykę w kostkę. Wyrabiamy mięso z jajkiem na masę i razem z papryką smażymy na oleju. Mieszamy to z groszkiem i posiekaną cebulą, doprawiamy. Faszerujemy każdą połówkę cebuli, zawijamy szczelnie we folię i grillujemy przez ok. 20 min. Odwijamy i posypujemy serem. Grillujemy jeszcze 5 min.