goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Nadziewane kwiaty cukinii

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Gorąco polecam tą potrawę, jest pyszna.

Nadziewane kwiaty cukinii

Składniki:

Nadziewane kwiaty cukinii

 

  • kwiaty cukinii
  • mięso mielone drobiowe 30 dag
  • szalotka 1 sztuka
  • czosnek 1 ząbek
  • cebula czerwona 1 sztuka
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • oliwa 3 łyżki
  • pomidory 1 puszka
  • limonka 1/2 sztuka

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane kwiaty cukinii
Natkę pietruszki siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Szalotkę i cebulę kroimy w drobną kostkę, podduszamy na oliwie. Dodajemy do niej mięso, czosnek i natkę pietruszki. Pod koniec smażenia dodajemy pomidory oraz sok wyciśnięty z limonki. Farszem nadziewamy kwiaty cukinii, przekładamy je do nasmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Zapiekamy około 30 minut.

Tagi:

mięso cukinia