lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Nadziewane mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Myślę że cza przygotowania tego dania wynosi ponad pół godziny.

Nadziewane mielone

Składniki:

Nadziewane mielone

 

  • olej do smażenia
  • pieprz
  • sól
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • łyżeczka vegety
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 6 jajek
  • szklaka mleka
  • bułka kajzerka
  • 500 gram mielonego mięsa

Sposób przygotowania:

Nadziewane mielone
Na samym początku kajzerkę moczymy w mleku. Następnie mielone mięso wkładamy do miski i wbijamy jajko oraz dodajemy odciśniętą kajzerkę, wsypujemy vegetę, umytą osuszoną i posiekaną natkę pietruszki. Kolejno przyprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy masę rękoma. Pozostałe nam jajka gotujemy na twardo, po czym studzimy i obieramy.I pod koniec formujemy z masy 5 placuszków i na każdym układamy jedno jajko ugotowane na twardo.Owijamy jajka mięsem i zalepiamy. Na koniec obtaczamy je w bułce tartej. Po obtoczeniu wkładamy na rozgrzany olej i smażymy ze wszystkich stron na złoty kolor.