Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Nadziewane pałki z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pozbawione kości pałki z kurczaka nadziane pastą z podsmażonego wędzonego boczku, cebuli i natki z pietruszki...

Nadziewane pałki z kurczaka

Składniki:

Nadziewane pałki z kurczaka

 

  • 4 duże pałki z kurczaka
  • 15 dkg wędzonego boczku
  • 1/2 dużej cebuli
  • 1 garść natki pietruszki
  • 2 łyżeczki słodkiej suszonej papryki w płatkach
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • 2 łyżeczki przyprawy do mięs

Sposób przygotowania:

Nadziewane pałki z kurczaka

Etap 1

Nadziewane pałki z kurczaka
Cztery duże pałki z kurczaka pozbawione kości.

Z pałek z kurczaka delikatnie usunąć kości.

Etap 2

Nadziewane pałki z kurczaka
Pokrojona w kostkę cebula dodana do podsmażonego boczku.

Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na suchej, rozgrzanej patelni. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do boczku, zeszklić.

Etap 3

Nadziewane pałki z kurczaka
Cebula boczek natka pietruszki i przyprawy przełożone do miski blendera.

Cebulę z boczkiem przełożyć do miski blendera. Dodać do tego grubo posiekaną natkę, płatki papryki, trochę soli i pieprzu. Wszystko zmiksować na pastę.

Etap 4

Nadziewane pałki z kurczaka
Pozbawione kości mięso nadziane pastą boczkową.

Boczkową pastę nałożyć do pałek z kurczaka w miejsce po kościach. Brzegi mięsa złączyć, spiąć wykałaczkami.

Etap 5

Nadziewane pałki z kurczaka

Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs, z obu stron mocno zrumienić.

Etap 6

Nadziewane pałki z kurczaka

Do mięsa wlać szklankę wody. Dusić pod przykryciem na średnim ogniu ok. 40 minut.