Sposób przygotowania:
Nadziewane pałki z kurczakaEtap 1
Z pałek z kurczaka delikatnie usunąć kości.
Etap 2
Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na suchej, rozgrzanej patelni. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do boczku, zeszklić.
Etap 3
Cebulę z boczkiem przełożyć do miski blendera. Dodać do tego grubo posiekaną natkę, płatki papryki, trochę soli i pieprzu. Wszystko zmiksować na pastę.
Etap 4
Boczkową pastę nałożyć do pałek z kurczaka w miejsce po kościach. Brzegi mięsa złączyć, spiąć wykałaczkami.
Etap 5
Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs, z obu stron mocno zrumienić.
Etap 6
Do mięsa wlać szklankę wody. Dusić pod przykryciem na średnim ogniu ok. 40 minut.