szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Faszerowane pałki kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pałki z kurczaka nadziewane pikantnym farszem z cebulą, suszonymi pomidorami i pieczarkami. Podane z ziemniaczkami stanowią smaczny obiad.

Faszerowane pałki kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane pałki kurczaka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane pałki kurczaka
Z pałek z kurczaka usuwamy kości. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim pokrojone cebule i pieczarki. Dodajemy pokrojone suszone pomidory oraz pastę paprykową. Całość doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Tak przygotowaną masę zagęszczamy kaszą manną i dodajemy natkę pietruszki. Tak przygotowanym farszem napełniamy pałki z kurczaka w miejscu kości i układamy w naczyniu żaroodpornym. Można spiąć aby się nie rozpadły. Resztą farszu smarujemy mięso z wierzchu. Zapiekamy w piekarniku do miękkości mięsa ok 40 minut w 180 stopniach.
Faszerowane pałki kurczaka
Na patelni podsmażamy cebule i pieczarki
Faszerowane pałki kurczaka
Dodajemy przyprawy kaszę i mieszamy cały farsz
Faszerowane pałki kurczaka
Pałki z kurczaka nadziewamy przygotowanym farszem
Faszerowane pałki kurczaka
Z wierzchu smarujemy resztą farszu i pieczemy