Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Papryka nadziewana kaszą gryczaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Papryka nadziewana kaszą gryczana jest pyszna i efektownie wygląda.

Papryka nadziewana kaszą gryczaną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Papryka nadziewana kaszą gryczaną

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana kaszą gryczaną
Kaszę i ryż oddzielnie ugotować w osolonej wodzie. 1/2 papryki czerwonej, zielonej i żółtej pokroić w kostkę. Słoninę bardzo drobno pokroić, wytopić, dodać posiekany por, czosnek, pieczarki i pokrojone papryki, smażyć około 5 minut. Połączyć z ugotowana kaszą i ryżem, dodać ketchup, szczypiorek, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Papryki umyć, odciąć kapelusze, usunąć gniazda nasienne. Napełnić farszem, przykryć odciętymi kapeluszami, ułożyć w rondelku. Następnie wlać 1 szklankę wody, pokruszyć kostkę bulionową, przykryć i dusić na małym ogniu około 40 minut.
Papryka nadziewana kaszą gryczaną
Do ugotowanej kaszy i ryżu dodać podsmażone warzywa i pieczarki
Papryka nadziewana kaszą gryczaną
Następnie dodać ketchup przyprawić do smaku i wymieszać
Papryka nadziewana kaszą gryczaną
Umyte i oczyszczone z gniazd nasiennych papryki napełnić farszem