sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Nadziewane pieczarki wg sylwioslawa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Można podawać na ciepło lub zimno.

Nadziewane pieczarki wg sylwioslawa

Składniki:

Nadziewane pieczarki wg sylwioslawa

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane pieczarki wg sylwioslawa
Pieczarki myjemy i odcinamy trzony, które drobno siekamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Trzony i czosnek podsmażamy na oleju. Pozostawiamy do ostygnięcia. Dodajemy serek i mieszamy całość. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki wypełniamy farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Zapiekamy w temperaturze180 stopni C około 25 minut. Smacznego