Sposób przygotowania:
Nadziewane piersi z kurczaka
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę, posiekaną sałatę, sos sambal oelek, ketchup, suszone pomidory, trochę soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać. Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku, aby otrzymać kieszonki. Do mięsnych kieszonek nałożyć przygotowany farsz. Otwory zabezpieczyć wykałaczkami. Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej. Mięso z obu stron oprószyć solą i posypać przyprawą do mięs. Mięso z obu stron mocno zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać szklankę wody. Dusić pod przykryciem po 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.