Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Nadziewane piersi z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Piersi z kurczaka nadziewane sałatą, serem i cebulą.

Nadziewane piersi z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Nadziewane piersi z kurczaka

 

  • 50 g żółtego sera
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 garść mixu sałat
  • 1 łyżeczka sosu sambal oelek
  • 2 łyżeczki ketchupu
  • 1 łyżeczka pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka
  • olej do smażenia
  • 4 łyżeczki przyprawy do mięs.

Sposób przygotowania:

Nadziewane piersi z kurczaka
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę, posiekaną sałatę, sos sambal oelek, ketchup, suszone pomidory, trochę soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać. Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku, aby otrzymać kieszonki. Do mięsnych kieszonek nałożyć przygotowany farsz. Otwory zabezpieczyć wykałaczkami. Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej. Mięso z obu stron oprószyć solą i posypać przyprawą do mięs. Mięso z obu stron mocno zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać szklankę wody. Dusić pod przykryciem po 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.
Nadziewane piersi z kurczaka
Żółty ser starty na tarce o drobnych oczkach.
Nadziewane piersi z kurczaka
Pozostałe składniki farszu dodane do startego sera.
Nadziewane piersi z kurczaka
Piersi z kurczaka nacięte w środku tak żeby otrzymać kieszonki.
Nadziewane piersi z kurczaka
Nadziane zrumienione na oleju mięso zalane wodą.