Sposób przygotowania:
Kurczak nadziewany sosem
Dwie piersi z kurczaka bardzo dokładnie oczyścić, umyć, a następnie zrobić w nich taką dziurę, żeby można było faszerować je serem. Jeden ząbek czosnku obrać, przemyć i trzeć na tarce. Piersi z kurczaka nasmarować pieprzem, solą oraz startym ząbkiem czosnku i przyprawą do kurczaka. Piersi z kurczaka odłożyć do lodówki na około jedną godzinę, żeby mięso przesiąkło smakiem przypraw. Ser biały bardzo dobrze zmiksować, a następnie dodać do niego dwie łyżki śmietany. Szczypiorek bardzo dokładnie umyć oraz drobno posiekać, w następnej kolejności dodać go do sera. Drugi ząbek czosnku również obrać, umyć i trzeć na tarce o małych oczkach i dodać do sera. Masę z sera białego bardzo dokładnie wymieszać. Piersi z kurczaka faszerować serowym nadzieniem i jeśli trzeba to spiąć je wykałaczkami. Na patelni, na rozgrzanym oleju upiec faszerowane piersi z kurczaka.