Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Nadziewane pomidorki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pracochłonne ale bardzo smaczne i efektywnie wygląda

Nadziewane pomidorki

Składniki:

Nadziewane pomidorki

 

  • 24 miniaturowe pomidorki
  • 1/4 szklanki czarnych oliwek
  • 1 filet anchois
  • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 2 łyżeczki posiekanej pietruszki
  • szczypta soli cebulowej
  • odrobina sosu worcestershire
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania:

Nadziewane pomidorki
Z wierzchu każdego pomidorka odciąć plasterek o grubości 0,5 cm. Małą łyżeczką wyciągnąć miąższ nie uszkadzając skórki. Odstawić. Drobno pokropić oliwki, anchois i czosnek. Dobrze wymieszać. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Każdy pomidorek wypełnić nadzieniem. Przykryć zachowanymi wierzchami pomidorków. Podawać.

Tagi:

sosy