Sposób przygotowania:
Nadziewane pomidory z grilla
Pieczarkę dokładnie myjemy, kroimy na małe plasterki,a następnie przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.Gdy pieczarki będą się się smażymy zabieramy się za pomidory. Każdego pomidora dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie ostrym nożem odkrawamy wierzch pomidora i za pomocą łyżeczki wydrążamy środek. Folie aluminiową rwiemy na kawałki ( folia musi być odpowiednio duża by udało nam się zawinąć w nią pomidora ) Jedną stronę folii smarujemy odrobiną oleju. Na środek układamy plasterek boczku wędzonego, a na niego ustawiamy pomidora, a następnie owijamy pomidora folią. Do pomidorów do 3/4 ich wysokości nakładamy przesmażone pieczarki. Na górę ostrożnie wbijamy jajko przyprawiamy je solą oraz pieprzem. Teraz ostrożnie zwijamy folię od góry, tak by pomidora nie było widać.Tak przygotowane pomidory ustawiamy na grillu i grillujemy 15-20 minut.Podajemy przybrane np. bazylią.