Nadziewane ptysie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

apetyczne ptysie do zjedzenia

Nadziewane ptysie

Składniki:

Nadziewane ptysie

 

  • Składniki:
  • 20 g gotowych małych ptysiów
  • 200 g twarożku homogenizowanego
  • 200 g tartego sera
  • łyżka masła
  • po 2 łyżki rzeżuchy i koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • listki bazylii
  • sól

Sposób przygotowania:

Nadziewane ptysie
Przygotowanie:
Masło,łyżkę twarożku oraz łyżkę sera dokładnie wymieszać.Doprawić zmiażdżony czosnek,rzeżuchę wraz z koperkiem i solą według upodobań gospodyni.Dosypać do całości 2 łyżki posiekanej wcześniej bazylii.Gotowe ptysie przekrajać na pół i nakładać masę serową.Dekorować listkami bazylii.Ptysie można nadziać dowolnymi farszami.