Sposób przygotowania:
Nadziewane rożki
Jajka wbić do miski i utrzeć z 1/2 szklanki cukru pudru. Stopniowo wsypywać mąkę, ciągle mieszając, aż do otrzymania puszystej masy. Do rondelka wsypać cukier, zalać 3 łyżkami wody, podgrzewać, ciągle mieszająć, aż zgęstnieje. Masę jajeczną połączyć z syropem i ubić. Blachę posmarować tłuszczem, w dużej odległości od siebie wylewać po 1 łyżce ciasta, formować z niego krążki. Piec w temp. 200 stop. C, aż ciasto sie zrumieni. Gorące ciasteczka od razu zdejmować z blachy i skręcać w rożki, gdy stygną twardnieją i nie dają się zginać. Wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno z pozostałym cukrem pudrem, dodać 1/2 opłukanych i odsączonych owoców, lekko wymieszać. rożki napełnić bitą śmietaną, udekorować pozostałymi owocami. Od razu podawać.