laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Nadziewane selery wg laura100

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nadziewane selery Gorąco polecam

Nadziewane selery wg laura100

Składniki:

Nadziewane selery wg laura100

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane selery wg laura100
Białą cześć dymki posiekać. Wywar ugotować. Bekon,dymkę i ryż podsmażyć lekko na dwóch łyżkach masła.Stopniowo dolewać wywar żeby ryż był zamoczony. Pod koniec gotowania dodać przecier i pomidory.Chwilę podusić żeby składniki się połączyły. Seler obrać i gotować 20 minut w osolonej wodzie.Ściąć górna część i wydrążyć łyżką miąższ który posiekać. Miąższ wymieszać z farszem dodać roztrzepane jajko i przyprawić. Selery wypełnić farszem. Formę wysmarować masłem ułozyć selery. Posypać je tartym serem i masłem .Piec 30 minut w 200 stopniach