Ma-Gosia

Ma-Gosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Nadziewane udka kurczaka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Niebanalne danie drobiowe

Nadziewane udka kurczaka

Składniki:

Nadziewane udka kurczaka

 

  • 6 podudzi kurczaka (górna część udka);
  • 20 dag mięsa mielonego wieprzowego;
  • Pół papryki żółtej, zielonej i czerwonej;
  • 1 jajko;
  • 2 ząbki czosnku;
  • Olej, sól, papryka słodka, pieprz,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane udka kurczaka
Olej, sól, paprykę w proszku, czosnek przeciśnięty przez praskę wymieszać. Paprykę drobno pokroić, dodać do mięsa mielonego razem z jajkiem, solą, pieprzem. Wymieszać. Z podudzia wyjąć kość. Nadziewać udka farszem i spiąć wykałaczkami. Otoczyć marynatą i zostawić na 1 godz. w chłodnym miejscu. Nadziewane udka przełożyć do naczynia polać marynatą, kilkoma łyżkami wody i piec w piekarniku w temperaturze 200 O C ok. 40 min.