laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Nadziewane ziemniaki Laury

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawe przystawki polecam

Nadziewane ziemniaki Laury

Składniki:

Nadziewane ziemniaki Laury

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane ziemniaki Laury
Ziemniaki obrać i gotować w osolonej wodzie,żeby nie były za miękki. Czosnek obrać drobno posiekać Masło roztopić i podusić w nim czosnek ,szpinak. Przyprawić solą pieprzem . Ziemniaki odcedzić i ściąć górę. Wydrążyć środek a miąższ wymieszać ze szpnakiem. Do farszu dodać jajko i lekko w razie porzeby przyprawić. Ziemniaki posmarować masłem,środek napełnić nadzieniem i przykryć górą. Posypać serami i zapiec 10 minut w 220 stopniach.