Sposób przygotowania:
Nadziewany ogórek (Wietnam)
Grzyby moczyć 30 minut w gorącej wodzie, osączyć, usunąć ogonki, posiekać. Ogórek cienko obrać i pokroić w plastry gr 1 cm. Usunąć pestki. Gotowac ogórka na parze ok 1 min. Przelać zimną wodą, osączyć i posypać od środka odrobiną mąki kukurydzianej. Kasztany osączyć, rozgnieść widelcem, dodać mąkę ryżową, odrobine oleju sezamowego, po 1/4 łyżeczki soli i cukru. Dodać marchewkę, grzyby i dokładnie wymieszać. nadziewać krążki ogórka, układać na talerzu i gotować na parze pod przykryciem 15 minut. W rondelku podgrzać odrobinę oleju z pieprzem, resztą soli i cukru. Dodać reszte mąki kukurydzianej, bulion lub wodę i mieszać aż powstanie jednolita masa, poczekać aż zgęstnieje. Polać ugotowane ogórki.