paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Nadziewany schab

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Schab marynowany, rozcięty na kieszonki i wypełniony plastrami boczku, ziemniaków cebuli i żółtego sera .

 Nadziewany schab Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Nadziewany schab

 

Sposób przygotowania:

Nadziewany schab
Schab opłukać i osuszyć, ponacinać co 1 cm tak aby powstały w nim kieszenie. Schab marynować w ulubionej marynacie całą noc. Ziemniaki i cebulę obrać a następnie pokroić w plastry. Do każdej przegrody w schabie włożyć plaster sera oraz plaster boczku. Do tych samych przegród włożyć krążki cebuli oraz plastry ziemniaka. Nadziany schab włożyć w rękaw do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku około 1-1,5 godziny w zależności od grubości schabu.
 Nadziewany schab
Schab opłukać i osuszyć, ponacinać co 1 cm tak aby powstały w nim kieszenie
 Nadziewany schab
Do każdej przegrody w schabie włożyć plaster sera oraz plaster boczku.
 Nadziewany schab
Do tych samych przegród włożyć krążki cebuli oraz plastry ziemniaka.
 Nadziewany schab
Nadziany schab włożyć w rękaw do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku około 1-1,5 godziny w zależności od grubości schabu