Sposób przygotowania:
Najprostsza babka
Na początku w misce ucieramy z białym cukrem miękką margarynę.Gdy składniki nabiorą puszystości dodajemy po jednym żółtku. Następnie do masy dodajemy także oliwę, ocet, mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na sam koniec dodajemy do masy na sztywno ubitą pianę z białek.
Formę smarujemy margaryną i osypujemy tartą bułką.Wlewamy ciasto. Na wierzch babki możemy poukładać przeróżne owoce.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy około 45 minut. Po upieczeniu babkę odstawiamy do przestygnięcia. Następnie możemy ją posypać cukrem pudrem. Smacznego.
Formę smarujemy margaryną i osypujemy tartą bułką.Wlewamy ciasto. Na wierzch babki możemy poukładać przeróżne owoce.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy około 45 minut. Po upieczeniu babkę odstawiamy do przestygnięcia. Następnie możemy ją posypać cukrem pudrem. Smacznego.