Sposób przygotowania:
Najprostszy filet z grilla
Piersi opłukałam, osuszyłam ręcznikiem papierowym, każdą z nich przecięłam wzdłuż na trzy kotleciku. Każdy kotlet z obu stron oprószyłam solą i świeżo zmielonym pieprzem. Ułożyłam w miseczce, polałam olejem i octem jabłkowym, wymieszałam. Przykryłam folią kuchenną i odstawiłam do lodówki na pół godziny. Rozgrzałam elektryczny grill – obie płyty (górną i dolną). Rozgrzane płyty przy pomocy silikonowego pędzelka posmarowałam niewielką ilością oleju. Na dolną rozłożyłam kawałki mięsa i przycisnęłam górną płytą. Piekłam kilka minut o momentu, aż kurczak zmienił kolor, stał się mięciutki, a na jego powierzchni wysmażyły się apetyczne prążki. Podałam z mizerią z dodatkiem jogurtu bałkańskiego.
zbysiowa
dża
edytaha