Sposób przygotowania:
Najpyszniejszy makaron
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, prawie al dente. Na oliwie ze słoiczka po boczniakach podsmaż krótko czosnek i po chwili dodaj rozmrożone, osuszone i pozbawione ogonków krewetki. Posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Gdy krewetki nabiorą różowej barwy, zdejmij je na talerz. Na patelnię dodaj kiełbasę chorizo i podsmaż aż nabierze lekko brązowej barwy. Dodaj pokrojone boczniaki. Smaż chwilę, dolej mleczko kokosowe i dodaj ser gorgonzola. Mieszaj aż ser się rozpuści. Dodaj suszone pomidory, krewetki i świeżą bazylię. Dokładnie zamieszaj i ewentualnie dopraw do smaku (pamiętaj, że gorgonzola jest słona, prawdopodobnie nie trzeba już dosalać). Zamieszaj odcedzony makaron z sosem. Podawaj posypany świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego!:)