marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Naleśnik Złoty Róg z orzechami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ubić składniki na ciasto naleśnikowe,orzechy utłuc,naleśniki usmażyć,wpierw placki,potem dodać nadzienie orzechowe i zwinąć w rogi.Usmażyć.

Naleśnik Złoty Róg z orzechami.

Składniki:

Naleśnik Złoty Róg z orzechami.

 

  • Szklanka mąki,
  • 2 jajka,
  • pół szklanki śmietanki,
  • cukier,
  • szczypta soli,
  • tłuszcz do smażenia,
  • 30 g.mieszanki orzechowej,
  • 2 łyżki miodu płynnego,
  • sezam biały do obtoczenia.

Sposób przygotowania:

Naleśnik Złoty Róg z orzechami.
Ubić składniki na ciasto naleśnikowe i rozgrzać tłuszcz roślinny
na patelni.Smażyć placki z obu stron,kłaść na odwrócony talerz.
Orzechy utłuc ze skorupek i wyjąć zawartość,posiekać drobno,mi-
-eszając z dwiema łyżkami miodu płynnego.Następnie nakładać
to nadzienie do naleśników łyżką,zwijać placki w rogi-jeden koniec
ciasno zwinąć,a ten drugi nie oraz obtoczyć w jajku i sezamie.Wlać więcej oleju i na rozgrzany kłaść naleśniki,smażąc
z wszystkich stron ok.5-7 min.Wyjąć cedzakiem na talerz i poda-
-wać na ciepło.

Tagi:

jajko jajka