Sposób przygotowania:
Naleśnik Złoty Róg z orzechami.
Ubić składniki na ciasto naleśnikowe i rozgrzać tłuszcz roślinny
na patelni.Smażyć placki z obu stron,kłaść na odwrócony talerz.
Orzechy utłuc ze skorupek i wyjąć zawartość,posiekać drobno,mi-
-eszając z dwiema łyżkami miodu płynnego.Następnie nakładać
to nadzienie do naleśników łyżką,zwijać placki w rogi-jeden koniec
ciasno zwinąć,a ten drugi nie oraz obtoczyć w jajku i sezamie.Wlać więcej oleju i na rozgrzany kłaść naleśniki,smażąc
z wszystkich stron ok.5-7 min.Wyjąć cedzakiem na talerz i poda-
-wać na ciepło.
na patelni.Smażyć placki z obu stron,kłaść na odwrócony talerz.
Orzechy utłuc ze skorupek i wyjąć zawartość,posiekać drobno,mi-
-eszając z dwiema łyżkami miodu płynnego.Następnie nakładać
to nadzienie do naleśników łyżką,zwijać placki w rogi-jeden koniec
ciasno zwinąć,a ten drugi nie oraz obtoczyć w jajku i sezamie.Wlać więcej oleju i na rozgrzany kłaść naleśniki,smażąc
z wszystkich stron ok.5-7 min.Wyjąć cedzakiem na talerz i poda-
-wać na ciepło.