jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Naleśniki á la Hortobágy

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Naleśniki w węgierskim stylu, z papryką i pomidorami to dobra propozycja dania obiadowego.

Naleśniki á la Hortobágy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki á la Hortobágy

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki á la Hortobágy
Z podanych składników na ciasto miksujemy gładkie ciasto i smażymy naleśniki. Mięso mielimy na grubym sitku. Na maśle szklimy posiekaną cebulę, zdejmujemy ją z ognia po czym wsypujemy paprykę w proszku i chilli. Mieszamy, dodajemy mięso, przesmażamy je (mieszając) ze wszystkich stron. Dodajemy obrany ze skórki i posiekany pomidor, pokrojoną w drobną kostkę paprykę , doprawiamy do smaku pieprzem i solą.Dusimy do miękkości podlewając wodą jeśli trzeba. Do 200 ml śmietanki dodajemy mąkę i zaprawiamy nią mięso. Nadziewamy naleśniki mięsem, układamy w wysmarowanej tłuszczem foremce i zapiekamy , aż całość będzie bardzo gorąca. Podajemy polane resztą śmietany.
Naleśniki á la Hortobágy
Z podanych składników na ciasto miksujemy gładkie ciasto.
Naleśniki á la Hortobágy
Lekko natłuszczamy patelnię i smażymy naleśniki.
Naleśniki á la Hortobágy
Dużego pomidora parzymy i obieramy ze skórki
Naleśniki á la Hortobágy
Dusimy mięso z warzywami do miękkości podlewając wodą jeśli trzeba.

Tagi:

ciasto