Sposób przygotowania:
Naleśniki á la Hortobágy
Z podanych składników na ciasto miksujemy gładkie ciasto i smażymy naleśniki. Mięso mielimy na grubym sitku. Na maśle szklimy posiekaną cebulę, zdejmujemy ją z ognia po czym wsypujemy paprykę w proszku i chilli. Mieszamy, dodajemy mięso, przesmażamy je (mieszając) ze wszystkich stron. Dodajemy obrany ze skórki i posiekany pomidor, pokrojoną w drobną kostkę paprykę , doprawiamy do smaku pieprzem i solą.Dusimy do miękkości podlewając wodą jeśli trzeba. Do 200 ml śmietanki dodajemy mąkę i zaprawiamy nią mięso. Nadziewamy naleśniki mięsem, układamy w wysmarowanej tłuszczem foremce i zapiekamy , aż całość będzie bardzo gorąca. Podajemy polane resztą śmietany.
monikaT83
Natala1210
-Natka-
jaNina
Ależ proszę bardzo, polecam, bo naprawdę naleśniczki sa pyszne!
marietta
jaNina
Kochana! Nie idź na łatwiznę :)
zrób sama - a satysfakcja gwarantowana!