Sposób przygotowania:
Naleśniki z orzechami po węgiersku
Ciasto: Jajka wbijam do miski ucieram na puszysto z cukrem,wlewam mleko i wsypuję mąkę cały czas miksując,robię ciasto naleśnikowe.Odstawiam na 15 minut. Po tym czasie na patelni rozgrzewam odrobinę masła i porcjami smażę naleśniki,około 2-3 minut z każdej strony.Trzymam w ciepłym miejscu aby nie ostygły. Nadzienie: Orzechy mielę drobno.Schłodzona smietankę ubijam na puszysto pod koniec wsypuję puder mieszam,nastepnie dodaję orzechy i mieszam wszystko razem. Tuż przed podaniem smaruję ciepły naleśnik kremem orzechowym,skąłdam w kopertę i podaję na talerzu oprószone cukrem pudrem,polane sosem czekoladowym i dekoruję połówkami orzechów włoskich. Smacznego!