Sposób przygotowania:
Naleśniki czekoladowe 6
CIASTO:
Jajka posolić i wymieszać z mlekiem oraz wodą mineralną. Mieszając stopniowo wsypywać mąkę.
Ciasto o konsystencji śmietany odstawić na 1/2 godziny.
Dodać olej i wymieszać. Smażyć naleśniki.
FARSZ:
Rodzynki sparzyć i odstawić na kilkanaście minut, a potem osączyć.
Na patelni podgrzać mleko z masłem, cukrem waniliowym oraz zmielonymi orzechami włoskimi, migdałami i skórką pomarańczową.
Przesmażyć przez 15 minut.
Pod koniec dodać rodzynki.
Masę nałożyć na naleśniki i zawijać je w ruloniki.
SOS:
Żółtka utrzeć z cukrem.
Mąkę rozprowadzić w mleku i zagotować z rozpuszczoną na parze czekoladą.
Połączyć z żółtkami.
Polać każdy naleśnik.
Jajka posolić i wymieszać z mlekiem oraz wodą mineralną. Mieszając stopniowo wsypywać mąkę.
Ciasto o konsystencji śmietany odstawić na 1/2 godziny.
Dodać olej i wymieszać. Smażyć naleśniki.
FARSZ:
Rodzynki sparzyć i odstawić na kilkanaście minut, a potem osączyć.
Na patelni podgrzać mleko z masłem, cukrem waniliowym oraz zmielonymi orzechami włoskimi, migdałami i skórką pomarańczową.
Przesmażyć przez 15 minut.
Pod koniec dodać rodzynki.
Masę nałożyć na naleśniki i zawijać je w ruloniki.
SOS:
Żółtka utrzeć z cukrem.
Mąkę rozprowadzić w mleku i zagotować z rozpuszczoną na parze czekoladą.
Połączyć z żółtkami.
Polać każdy naleśnik.