pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Naleśniki drobiowe z nutą koperkową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pomysł na naleśniki z mięsem drobiowym

Naleśniki drobiowe z nutą koperkową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki drobiowe z nutą koperkową

 

  • pół litra mleka
  • ok. 0,5 kg mąki pszennej
  • 3 łyżeczki cukru
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół opakowania cukru waniliowego
  • pierś z kurczaka
  • 1 łyżka posiekanego świeżego (lub mrożonego) koperku
  • olej do smażenia
  • 2 szczypty curry
  • 1 szczypta papryki słodkiej
  • 1 szczypta soli,
  • 1 szczypta pieprzu czarnego mielonego

Sposób przygotowania:

Naleśniki drobiowe z nutą koperkową
Jajka, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy rozbijamy rózgą. Gdy składniki się połączą dodajemy mleko, mieszamy, a następnie przesiewamy mąkę i mieszamy ciasto. Ilość mąki należy dobrać odpowiednio do ilości mleka, gdyż ciasto nie powinno być ani za rzadkie ani za gęste. Piersi z kurczaka kroimy na bardzo małe kawałeczki, przyprawiamy solą, curry, słodką papryką oraz pieprzem i wrzucamy do ciasta. Wszystko mieszamy, dodajemy koperku i smażymy naleśniki takie na pół patelni. Można jeść same lub polane keczupem. Smacznego.
Naleśniki drobiowe z nutą koperkową
Do zamieszanego ciasta przesiewamy mąkę pszenną
Naleśniki drobiowe z nutą koperkową
Piersi z kurczaka kroimy w malutką kostkę i przyprawiamy
Naleśniki drobiowe z nutą koperkową
Do zamieszanego ciasta dodajemy kurczaka i koperek
Naleśniki drobiowe z nutą koperkową
Przygotowane ciasto smażymy w formie połowy zwykłych naleśników