agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

nalesniki drożdzowe z farszem mięsnym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

nalesniki drożdżowe z farszem mięsnym

nalesniki drożdzowe z farszem mięsnym

Składniki:

nalesniki drożdzowe z farszem mięsnym

 

 

Sposób przygotowania:

nalesniki drożdzowe z farszem mięsnym
wszystkie składniki rozrobić w mikserze i pozostawić na 2 godziny w ciepłym miejscu. Gdy ciasto urośnie, wlewać na rozgrzaną, wysmarowaną tłuszczem patelnię. Zrobić farsz: bułkę namoczyć w wodzie. Ugotowane i wystudzone mięso, oraz wyciśniętą bułkę zemleć w maszynce. Do masy mięsnej dodać przyprawy i dobrze wymieszać. Usmażone naleśniki smarować farszem i układać w naczyniu jeden na drugim. Naczynie nakryć i wstawić do gorącego piekarnika. Naleśniki wyłożyć na półmisek, pokroić na porcje i polać śmietaną.