Sposób przygotowania:
Naleśniki francuskie z szynką i serem
Wykonanie: 1. Na samym początku należy mleko doprowadzić do wrzenia a następnie rozpuścić w nim całe masło. W misce połączyć ze sobą składniki suche tj mąkę, sól i cukier. Całe zaś jajka ubić w kolejnym pojemniczku. 2. Do jajek dodawać porcjami wymieszane składniki suche oraz gorące mleko. Mieszamy wszystko na jednolitą masę. Powstanie nam bardzo rzadkie ciasto. 3. Na rozgrzaną patelnię ( bez tłuszczu) wlewamy porcję ciasta. Po przewróceniu na drugą stronę na wierzch kładziemy wcześniej pokrojoną w kostkę szynkę i start ser żółty (tak by starczyło jeszcze na inne naleśniki:)). Smażymy na małym ogniu. 4. Naleśniki podajemy tylko na ciepło. Składamy je na pół bądź w kopertę a wierzch do dekoracji posypujemy startym serem. Smacznego :)