dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Naleśniki gryczane z serem i szynką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Naleśniki z mąki gryczanej z szynką i serem.

Naleśniki gryczane z serem i szynką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki gryczane z serem i szynką

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki gryczane z serem i szynką
Mąkę przesiewamy. Do mąki wlewamy osolone mleko i mieszamy. Następnie dodajemy po jednym jajku. Następnie dodajemy olej i odrobinę letniej wody, aby ciasto uzyskało konsystencje śmietany. Odstawiamy na ok 30 minut. Po tym czasie smażymy cienkie naleśniki. Na każdym naleśniku układamy plastry szynki  i posypujemy startym serem. Zawijamy w rulon i obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego.
Naleśniki gryczane z serem i szynką
Do przesianej mąki wlewamy mleko i mieszamy.
Naleśniki gryczane z serem i szynką
Dodajemy pozstałe składniki ciasta i mieszamy na gładką masę.
Naleśniki gryczane z serem i szynką
Na usmażonych naleśnikach układamy szynkę i ser.
Naleśniki gryczane z serem i szynką
Zwinięte naleśniki obsmażamy z każdej strony.