alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 532]

Naleśniki gryczane ze szpinakiem i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smakowite, zdrowe, gryczane naleśniki z pysznym farszem szpinakowym z mozzarellą. Szczerze polecam wszystkim :)

Naleśniki gryczane ze szpinakiem i mozzarellą

Składniki:

Naleśniki gryczane ze szpinakiem i mozzarellą

Naleśniki

farsz

Sposób przygotowania:

Naleśniki gryczane ze szpinakiem i mozzarellą

ETAP 1:

Naleśniki gryczane ze szpinakiem i mozzarellą
Składniki na ciasto dokładnie zmiksować aby nie było grudek

Z podanych składników przygotować gładkie ciasto naleśnikowe.

ETAP 2:

Naleśniki gryczane ze szpinakiem i mozzarellą
Z ciasta smażyć cieniutkie naleśniki

Z przygotowanego ciasta smażyć cienkie naleśniki.

ETAP 3:

Naleśniki gryczane ze szpinakiem i mozzarellą
Szpinak dusimy na maśle, dodajemy przyprawy i ser mozzarella

Na patelni roztapiamy masło, dodajemy lekko rozmrożony szpinak, przykrywamy i dusimy ok 10 min. Dodajemy pokrojoną na kawałki mozzarellę i wszystkie przyprawy i dusimy ok 5 min.

ETAP 4:

Naleśniki gryczane ze szpinakiem i mozzarellą
Następnie dodajemy płatki migdałów i mieszamy

Na koniec dodajemy płatki migdałów i mieszamy. Przygotowanym farszem smarujemy naleśniki i zawijamy w trójkąty.