Sposób przygotowania:
Naleśniki Gyroski
Mięso z kurczaka albo chudej wieprzowiny kroimy w paseczki i obficie posypujemy przyprawą Gyros,smażymy na tłuszczu.Robimy ciasto na naleśniki,ale bardziej gęste i smażymy grubsze naleśniki.Na sos tzatziki : mały kubek śmietany lub jogurtu mieszamy z serkiem homo naturalnym + sól+pieprz+1 starty na tarce ogórek zielony świeży + 2 ząbki czosnku . Mieszamy i doprawiamy do smaku.
Pokroić w paski kapustę pekińską.
Pokroić w piórka cebule, pomidora i ogórka w pół plastry.
Ciepłe naleśniki smarujemy dość grubo sosem tzatziki,na połowie naleśnika kładziemy garść kapusty pekińskiej,na kapustę kładziemy 2-3 łyżki ciepłego mięsa,posypujemy wiórkami cebuli,potem 2-3 pół plastry pomidora i ogórka , składamy naleśnika na pół lekko dociskając . Naleśnika posmarować śmietaną lub jogurtem i posypać delikatnie na koniec przyprawą do Gyros.
Pokroić w paski kapustę pekińską.
Pokroić w piórka cebule, pomidora i ogórka w pół plastry.
Ciepłe naleśniki smarujemy dość grubo sosem tzatziki,na połowie naleśnika kładziemy garść kapusty pekińskiej,na kapustę kładziemy 2-3 łyżki ciepłego mięsa,posypujemy wiórkami cebuli,potem 2-3 pół plastry pomidora i ogórka , składamy naleśnika na pół lekko dociskając . Naleśnika posmarować śmietaną lub jogurtem i posypać delikatnie na koniec przyprawą do Gyros.