dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Naleśniki kakaowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Naleśniki kakaowe najczęściej podaje z serkiem lub czekoladą.

Naleśniki kakaowe.

Składniki:

Naleśniki kakaowe.

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki kakaowe.
Do mąki dodajemy kakao, cukier waniliowy, szczyptę soli wszystko dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy jajka, olej i stopniową ciągle mieszając dolewamy mleko, aż do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Ciasto powinno być gładkie i lejące, przypominające konsystencje gęstej śmietany. Odstawiamy ciasto na 0,5 godz. Jeśli po upływie tego czasu ciasto jest za gęste należy dodać troszkę mleka. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni, wlewając ciasto w jeden punkt i poruszając tak patelnią oby ciasto rozlało się po całej powierzchni. Naleśniki smażymy z dwóch stron. Smacznego.

Tagi:

jajko jajka