Sposób przygotowania:
Naleśniki na bogato
Należy przygotować składniki niezbędne do wykonania naleśników. W tym celu należy schłodzone mleko połączyć z zimną wodą, dodać szczyptę soli, rozbić oddzielając żółtka od białek, białka ubić na sztywną pianę. Mleko z wodą, solą, cukrem pudrem i żółtkami zmiksować dodać mąkę i dalej miksować, a następnie dodać pianę z białek i zamieszać wszystkie składniki. Następnie patelnię smarować słoniną i smażyć cienkie naleśniki. Każdego naleśnika smarować serkiem waniliowym, następnie ananasa i brzoskwinie z puszki odcedzić i kroić w plasterki, morele suszone również pokroić w paseczki, inne bakalie serwować w całości, czekoladę zetrzeć na tarce o małych otworkach do posypania naleśników. Nakładać owoce i bakalie wedle uznania, na koniec posypywać startą czekoladą.