Sposób przygotowania:
Naleśniki pieczarkowo - warzywne
Jajka miksujemy z mlekiem i szczyptą soli. Wsypujemy mąkę zmieszaną z proszkiem. Na patelni smażymy naleśniki.
Cebulę i marchew kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy. Gdy marchew zmięknie, dodajemy pokrojone pieczarki i groszek, solimy. Wszystko dusimy razem na małym ogniu aż będzie miękkie. Odparowujemy zbędną wodę. Tak przygotowanym farszem nadziewamy naleśniki. Podajemy na ciepło. Smacznego!
Cebulę i marchew kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy. Gdy marchew zmięknie, dodajemy pokrojone pieczarki i groszek, solimy. Wszystko dusimy razem na małym ogniu aż będzie miękkie. Odparowujemy zbędną wodę. Tak przygotowanym farszem nadziewamy naleśniki. Podajemy na ciepło. Smacznego!