Sposób przygotowania:
Naleśniki po meksykańsku
Smażymy naleśniki: do miski wlewamy wodę,mleko, jajka. Miksujemy dodając mąkę,aż ciasto będzie miało konsystencję gęstej śmietany. Smażymy naleśniki - niezbyt cienkie,odkładamy do wystygnięcia.
Kroimy w małe paski filet z kurczaka. W garnku podsmażamy chwilę kurczaka,dodajemy przyprawę i smażymy dalej. Papryki kroimy w małe paseczki, dodajemy do kurczaka. Kukurydzę i fasolkę odcedzamy z wody,dodajemy do mięsa i papryki. Chwilę podsmażamy,aż papryka będzie miękka. Dodajemy keczup,przecier i paprykę ostrą.
Na talerzu kładziemy naleśnik, na środku, w linii poziomej dajemy farsz (około 2 łyżek,zależy też od wielkości naleśnika.). Posypujemy odrobiną startegożółtego sera. Składamy jak krokiety,najpierw brzegi do siebie, i trzymając -najpierw dół,a potem górę. Tym łączeniem do dołu wkładamy do naczynia żaroodpornego. Układamy nadziane naleśniki jeden koło drugiego,na koniec posypujemy serem. Zapiekamy bez przykrycia 150 stopniach,przez 15 -17 minut
Kroimy w małe paski filet z kurczaka. W garnku podsmażamy chwilę kurczaka,dodajemy przyprawę i smażymy dalej. Papryki kroimy w małe paseczki, dodajemy do kurczaka. Kukurydzę i fasolkę odcedzamy z wody,dodajemy do mięsa i papryki. Chwilę podsmażamy,aż papryka będzie miękka. Dodajemy keczup,przecier i paprykę ostrą.
Na talerzu kładziemy naleśnik, na środku, w linii poziomej dajemy farsz (około 2 łyżek,zależy też od wielkości naleśnika.). Posypujemy odrobiną startegożółtego sera. Składamy jak krokiety,najpierw brzegi do siebie, i trzymając -najpierw dół,a potem górę. Tym łączeniem do dołu wkładamy do naczynia żaroodpornego. Układamy nadziane naleśniki jeden koło drugiego,na koniec posypujemy serem. Zapiekamy bez przykrycia 150 stopniach,przez 15 -17 minut