Sposób przygotowania:
Naleśniki po rusku
Składniki na naleśniki przekładamy do miski, miksujemy i odstawiamy na 30 minut.
W tym czasie robimy farsz: dymki myjemy i drobno kroimy a następnie przesmażamy na łyżce oleju, aż dymka się ze złoci, odstawiamy do ostygnięcia.
Ziemniaki wraz z twarogiem przepuszczamy przez praskę i mieszamy. Następnie dodajemy przyprawy, mleko i przestudzoną dymkę oraz mieszamy.
Smażymy naleśniki na złoty kolor z obu stron i na jeszcze ciepłych rozsmarowujemy farsz (1 łyżka farszu na 1 naleśnik) i składamy w trójkąt.
Przed podaniem podgrzewamy w mikrofalówce lub na suchej patelni. Smacznego.
W tym czasie robimy farsz: dymki myjemy i drobno kroimy a następnie przesmażamy na łyżce oleju, aż dymka się ze złoci, odstawiamy do ostygnięcia.
Ziemniaki wraz z twarogiem przepuszczamy przez praskę i mieszamy. Następnie dodajemy przyprawy, mleko i przestudzoną dymkę oraz mieszamy.
Smażymy naleśniki na złoty kolor z obu stron i na jeszcze ciepłych rozsmarowujemy farsz (1 łyżka farszu na 1 naleśnik) i składamy w trójkąt.
Przed podaniem podgrzewamy w mikrofalówce lub na suchej patelni. Smacznego.
SylaUla
slodkokwasnakuchnia1
Dziękuje