Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Naleśniki z ziemniakami serem i soczewicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Naleśniki z farszem z ziemniaków, sera i soczewicy są bardzo sycące i smaczne. Najbardziej smakują podane z sosem pieczarkowym.

Naleśniki z ziemniakami serem i soczewicą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z ziemniakami serem i soczewicą

 

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z ziemniakami serem i soczewicą
Farsz: Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, ostudzić. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na łyżce oliwy. Do zimnych ziemniaków dodać pokruszony biały ser, cebulę, szczypiorek i osączoną soczewicę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Naleśniki: Do miski wlać mleko z wodą, dodać odrobiną soli, jajko 2 łyżki oliwy, mąkę zmiksować. Na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki. Smarować farszem, przekroić na pół i składać w trójkąty. Zrumienić z obu stron na rozgrzanej oliwie.
Naleśniki z ziemniakami serem i soczewicą
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę
Naleśniki z ziemniakami serem i soczewicą
Dodać pokruszony biały ser cebulę i soczewicę
Naleśniki z ziemniakami serem i soczewicą
Doprawić do smaku smarować usmażone naleśniki składać
Naleśniki z ziemniakami serem i soczewicą
Zrumienić z obu stron na rozgrzanej oliwie