Sposób przygotowania:
Naleśniki razowe ze szpinakiem
Ciasto naleśnikowe : Miksujemy mąkę z białkiem i mlekiem, dolewamy trochę wody i przyprawy. Mąka pełnoziarnista ma inną, cięższą konsystencję, ale prosze sie nie zrażac- wyjdzie na pewno ! Farsz: Do garnka wlewamy olej lub oliwę i wrzucamy zamrożony szpinak. Dusimy do całkowitego rozmrożenia, po czym dodajemy czosnek i pozostałe przyprawy. Na koniec można dodać łyżkę jogurtu naturalnego lub trochę mleka. Filet z kurczaka mielimy lub drobno kroimy i podsmażamy na patelni. Gdy już się nam zarumieni wrzucamy cebulkę i pieczarki. Podlewamy troszkę wodą i dusimy. Następnie całość łączymy ze szpinakiem i doprawiamy wg uznania. Teflonową patelnię smarujemy lekko oliwą, rozgrzewamy i smażymy naleśniki. Po wystygnięciu nadziewamy je farszem. Już gotowe można jeszcze raz wrzucić na patelnie żeby ładnie sie zarumieniły. Podawać z surówką. Smacznego!
pinecha
Sarenka
justka
wio
Moni008
Pamplemousse