Sposób przygotowania:
Naleśniki serowo - owocowePrzygotowanie ciasta naleśnikowego i farszu
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe: mąkę przesiewamy do miski, dodajemy jajko, sól, mleko i olej, miksujemy na jednolite ciasto. Ciasto odstawiamy na kilkanaście minut.
Przygotowujemy farsz. Ser przeciskamy przez praskę, dodajemy cukier i śmietanę, mieszamy.
Owoce myjemy. Wiśnie drylujemy.
Smażenie naleśników
Naleśniki smażymy z obu stron na patelni natłuszczonej odrobiną oleju.
ETAP 3:
Na naleśnikach rozsmarowujemy dżem, wykładamy maliny i wiśnie oraz porcję farszu serowego.
ETAP 4:
Naleśniki zwijamy. Wierzch naleśników smarujemy dżemem, na dżem wykładamy wiśnie i maliny. Naleśniki posypujemy odrobiną cukru.