Sposób przygotowania:
Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
Cebulę drobno pokroić. Kurczaka opłukać i pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki. Wszystko razem usmażyć na patelni.
Doprawić solą, pieprzem i obiema paprykami. Mleko wymieszać z mąką. Dodać soli, proszku i oleju. Dokładnie wymieszać. Smażyć z obu stron. Ser utrzeć na grubych oczkach. Jajko roztrzepać.
Dodać ser, śmietanę oraz przyprawy i wymieszać. Każdego naleśnika polać ketchupem i rozłożyć farsz. Zwinąć jak krokieta.
Naleśniki ułożyć obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Polać sosem. Zapiekać ok. pół godziny w 180 stopniach.
Doprawić solą, pieprzem i obiema paprykami. Mleko wymieszać z mąką. Dodać soli, proszku i oleju. Dokładnie wymieszać. Smażyć z obu stron. Ser utrzeć na grubych oczkach. Jajko roztrzepać.
Dodać ser, śmietanę oraz przyprawy i wymieszać. Każdego naleśnika polać ketchupem i rozłożyć farsz. Zwinąć jak krokieta.
Naleśniki ułożyć obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Polać sosem. Zapiekać ok. pół godziny w 180 stopniach.