Sposób przygotowania:
Naleśniki z białym serem i malinami
Ciasto naleśnikowe:
Jajko dokładnie wymieszać z mlekiem, dodać mąkę i szczyptę soli. Mieszać do momentu, aż ciasto będzie całkowicie gładkie. Ciasto wylewać porcjami na rozgrzaną i lekko wysmarowaną tłuszczem patelnię. Smażyć cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor. Układać na talerz jeden na drugim.
Przygotowanie nadzienia:
Ser zmielić przez maszynkę, utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać żółtko, śmietanę i wymieszać.
Umyte osuszone maliny rozgnieść widelcem, a następnie połączyć z serem. Na każdy naleśnik nakładać nadzienie serowy zwinąć w trójkąt lub w rulon jak kto woli.
Udekorować bitą śmietaną i malinami.
Rada:
Naleśniki można obsypać cukrem pudrem.
Jajko dokładnie wymieszać z mlekiem, dodać mąkę i szczyptę soli. Mieszać do momentu, aż ciasto będzie całkowicie gładkie. Ciasto wylewać porcjami na rozgrzaną i lekko wysmarowaną tłuszczem patelnię. Smażyć cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor. Układać na talerz jeden na drugim.
Przygotowanie nadzienia:
Ser zmielić przez maszynkę, utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać żółtko, śmietanę i wymieszać.
Umyte osuszone maliny rozgnieść widelcem, a następnie połączyć z serem. Na każdy naleśnik nakładać nadzienie serowy zwinąć w trójkąt lub w rulon jak kto woli.
Udekorować bitą śmietaną i malinami.
Rada:
Naleśniki można obsypać cukrem pudrem.
zbysiowa
BozenaMatuszczyk
Oj to częstuj się zapraszam.;)