aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Naleśniki z serem i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem to ostatnio najlepsze danie mojej córci. Są bardzo delikatne w smaku no i ten super ciągnący się ser.

Naleśniki z serem i szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z serem i szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z serem i szpinakiem
Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko i dodajemy szczyptę soli. Dolewamy mleko oraz wodę mineralną gazowaną. Całość miksujemy na jednolite rzadkie ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanym na patelni oleju smażymy cieniutkie naleśniki.Zamrożony szpinak wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy do momentu, aż całość się rozmrozi. przyprawiamy solą i dużą ilością pieprzu. Ząbki czosnku obieramy z łupinek i przeciskamy przez praskę wprost do szpinaku. Całość dokładnie mieszamy i jeszcze smażymy 2 minuty.Na usmażonych naleśnikach układamy po łyżce szpinaku, posypujemy go startym na tarce żółtym serem i zwijamy naleśniki w rulon. Ponownie wkładamy je na patelnię, wierzch posypujemy jeszcze odrobiną sera i chwilę podsmażamy pod przykryciem, aż ser się rozpuści. Smacznego :)  
Naleśniki z serem i szpinakiem
Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe i smażymy cieniutkie naleśniki.
Naleśniki z serem i szpinakiem
Szpinak wrzucamy na patelnię i smażymy, przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Dokładnie mieszamy.
Naleśniki z serem i szpinakiem
Na każdym naleśniku rozcieramy szpinak i posypujemy go startym serem.
Naleśniki z serem i szpinakiem
Naleśniki zwijamy w rulon i ponownie podsmażamy na patelni posypane serem.