Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem i szpinakiem
Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko i dodajemy szczyptę soli. Dolewamy mleko oraz wodę mineralną gazowaną. Całość miksujemy na jednolite rzadkie ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanym na patelni oleju smażymy cieniutkie naleśniki.Zamrożony szpinak wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy do momentu, aż całość się rozmrozi. przyprawiamy solą i dużą ilością pieprzu. Ząbki czosnku obieramy z łupinek i przeciskamy przez praskę wprost do szpinaku. Całość dokładnie mieszamy i jeszcze smażymy 2 minuty.Na usmażonych naleśnikach układamy po łyżce szpinaku, posypujemy go startym na tarce żółtym serem i zwijamy naleśniki w rulon. Ponownie wkładamy je na patelnię, wierzch posypujemy jeszcze odrobiną sera i chwilę podsmażamy pod przykryciem, aż ser się rozpuści. Smacznego :)